Hizmetlerimiz
SSD Veri Kurtarma
SSD (Solid State Drive) (Katı Hal sürücüsü) yapısında birleştirilmiş diğer bir ifadeyle RAID yapısına kavuşturulmuş hafıza çiplerinin bir araya getirilerek bir ya da birkaç kontrol çipi ile kontrol edilen, hareketsiz parçalardan oluşan Flash Memory lere nispeten dayanıklı ve oldukça hızlı disk sürücüleridir.
SSD mimarisinin en önemli parçaları hafıza ve kontrol çipleridir. İki çeşit hafıza çipi mevcuttur: NAND ve DRAM. Çoğu üretici NAND çipleri ucuz olmaları ve güç olmadan veri tutabilmeleri nedeniyle tercih ederler.Diğer taraftan DRAM çipler çok hızlı fakat pahalı olmalarıdır. Her iki çip MLC (Multi-level cell) ve SLC(Single-level cell) veri depolama metodunu kullanırlar.
SSD yapıları üreticelere göre çeşitlilikler arzeder, modelden modele değişir.Bahsedilen çip ve metodlar göre de çeşitli okuma, yazma ECC(hata doğrulama) ,şifreleme vs. sahiptir.
SSD sahip olduğu tüm yararları yanında, ne yazık ki, bu hatalara karşı bağışık değildir. Bu cihazlar içinde veri yapısı genellikle çok daha karmaşık ve RAID sistemlerinden daha hızlıdır. Farklı üreticilerin SSD sürücüleri daha iyi performans elde etmek için denetleyicileri özel bir şekilde programlanmış, veri bellek yongaları üzerinde depolanan algoritmaları ticari sır olarak korunmuştur. Bu nedenle, bu kontrol cihazları ile veri kurtarma sorunların kaynağıdır. SSD Veri Kurtarma işinde en büyük zorluklardan biridir.Verilere erişmek için, bellek yongalarının PCB kaldırılarak ve daha sonra bunların içerikleri bir NAND okuyucu kullanarak okumak gerekir gerekir. Bundan sonra, bu bellek yongaları içeriği bir eşleştirme algoritması tarafından monte edilmelidir ve denetleyiciler çalışma verileri doğru bir şekilde “görülebilir” olabilir bu yüzden taklit edilmelidir. Bu veriler daha sonra analiz edilir ve veriler kurtarılır.